Over Enrico

Op twaalfjarige leeftijd is Enrico begonnen met zingen en gitaarspelen. Op die leeftijd luisterde hij veel naar oude singersongwriters van voor zijn tijd zoals Bob Dylan, Paul Simon, John Lennon en Paul McCartney. Ook de oude helden van Woodstock waren voorbeelden waar hij geen genoeg van kon krijgen.


Op latere leeftijd verbreedde Enrico’s muzikale interesse zich van popmuziek naar folk, blues, gospel, jazz, latin, soul en zelfs flamenco. Door het spelen op folkfestivals in Engeland en het volgen van allerlei muzikale workshops bij Buitenkunst kreeg hij steeds meer podiumervaring als singersongwriter.


In 2007 bereikte hij de finale van de Oogst Van Overijssel, waardoor zijn bekendheid als singersongwriter toenam. Deze singersongwriterwedstrijd gaf Enrico destijds nog meer drive om verder te gaan. Dit zorgde ervoor dat hij in januari 2010 door de jury van het Deventer Open Podium (DOP) werd geselecteerd als beste singersongwriter. Hierdoor werd Enrico weer uitgenodigd om op te treden in de Deventer Schouwburg tijdens de DOP Galavoorstelling (maart 2010).


Zo kwam het één van het ander, waardoor Enrico nu regelmatig met veel plezier in theaters, muziekcafé’s en op grote en kleine festivals speelt.